AKTUELNO

Bivši košarkaš NBA lige Denis Rodman pozdravio je odluku američkog predsednika Donalda Trampa da se sastane sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u narednim mesecima i dodao da bi voleo da bude pratnja Trampa na tom sastanku.

- Veliko poštovanje za predsednika Trampa i maršala Kim Džong Una zbog njihovog budućeg sastanka. Rekao sam to 2014, da će se vrata na kraju otvoriti - poručio je Rodman u saopštenju preko svog agenta Derena Princa za sportsku rubriku lista "Ju-Es-Ej Tudej".

Upitan da li bi voleo da bude u pratnji predsednika Trampa na tom putu, Rodman je naveo da bi voleo, kada bi od njega to bilo zatraženo.

Rodman (56) je u prethodnim godinama dospeo na naslovne strane u medijima zbog prijateljstva sa Kimom, kojeg je prvi put upoznao 2013. godine.

On je, kako se navodi, nekoliko puta od tada putovao u Severnu Koreju, a najnovija njegova poseta toj zemlji dogodila se lane u decembru, kada je dobio Trampovo odobrenje da tamo otputuje kao mirovni izaslanik.

Kako list prenosi, bivši NBA košarkaš je za britanski Gardijan rekao da je upućivao poziv Trampu da razgovaraju.

-Pokušavao sam Donaldu od prvog dana da kažem: Dođi da pričamo čoveče. Rećiću ti šta maršal želi više od svega - rekao je Rodman.

#Donald Tramp

#Kim Džong Un

'